Русия няма да посмее да нападне държава, която е член

...
 Русия няма да посмее да нападне държава, която е член
Коментари Харесай

Денков: Хората да не се плашат. Русия няма да посмее да нападне членка на НАТО

 „ Русия няма да посмее да нападне страна, която е член на НАТО, тъй като знае какъв ще е отговорът. "

Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков по повод думите на депутата от съветската Дума Пьотр Толстой за българското Черноморие. 

Депутатът от „ “Продължаваме смяната – Демократична България “ Ивайло Мирчев прикани през вчерашния ден Външно министерство да привика съветския дипломат за пояснения поради изявление на заместник-председателя на съветската Дума Пьотр Толстой, че българското Черноморие било съветско и че след Украйна, България и Румъния били идващите. 

" Хората не би трябвало да се плашат. Няма заплаха за България и повода е, че ние сме членове на НАТО, а Русия няма да посмее да нападне страна член на НАТО, тъй като знае какъв ще бъде отговорът ", сподели Денков, който е на посещаване в Атина през днешния ден.

Премиерът напомни, че Пьотр Толстой не за първи път насочва провокации към България.

" Вероятно бихме ги подминали, в случай че той не беше народен представител. Правейки тези изявления минава допустимите граници. Ще приказвам с Министерството на външните работи. Смятам, че би трябвало да се даде явен знак, че това са неприемливи изявления. На дипломат Митрофанова би трябвало да ѝ бъде предадено това известие. Аз не считам, че тя би трябвало да бъде оповестена за личност нон грата, поради едно такова изявление. Все отново то не е нейно “, добави Денков. 

Той прикани да не се поддаваме на провокации. Голяма част от сходни изявления, по думите му, се вършат за вътрешна приложимост пред съветската аудитория. 

Премиерът счита, че има опция да бъде повишен доста потенциалът за транспорта на украинско зърно през нашата железопътна система, а тематиката е обсъждана на днешната му среща с гръцкия му колега Кириакос Мицотакис в Атина. 
Денков отхвърли да се мисли за премахване на " Лукойл "
Денков отхвърли, че ръководещите мислят за премахване на " Лукойл " от българския пазар. Това заяви в неделя Владислав Панев, един от водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България ".

" Аз персонално не съм разговарял с Панев, бях малко сюрпризиран от някои от мненията, които направи ", сподели през днешния ден Денков.

Попитан за съпоставяне с Италия, където при започване на годината " Лукойл " продаде рафинерията си, Денков посочи, че там става дума за договорка, а не за изтласкване.

" Смятам, че би трябвало да се преглеждат опциите за покупко-продажби в България, в случай че от " Лукойл " решат да продават, това е тяхно право. Трябва да се търси това, което е най-добре за България - да има резистентност, потенциал за зареждане с горива на България. Но да приказваме за изтласкване, репресивни ограничения, това въобще не влиза в проектите на това държавно управление ", добави министър председателят.
За 24 май, служебните кабинети и другите оферти
Премиерът Николай Денков не вижда причина да се откаже от предлагането си 24 май да стане национален празник. 

„ Като човек на науката, за мен 24 май е бил най-светлият празник, който ни сплотява всички. Питам - коя е групата от обществото в България, която би възразила против това, че 24 май е ярък празник ”, разяснява той от Гърция.

Подобно предложение е залегнало в плана за промени в конституцията, показан през вчерашния ден от ПП-ДБ.

Премиерът разяснява и премисляните промени във връзка с служебните кабинети.

Според него статутът на служебните кабинети има смисъл, в случай че те реализират прехода от едно постоянно към друго постоянно държавно управление.

„ В България се видя, че в случай че имаме поредност от избори, един човек има целия надзор върху страната ”, уточни той.

Идеята да се премине към различен метод на предаване на властта била, с цел да се избегнат обстановки, при които няма надзор от Народното събрание, повтори той.

„ Формата, която имаме в България, или я няма по света, или е някакво изключение ”, твърди Денков.

И още:

„ Предлагаме правителство в оставка и Народното събрание да не престават да работят. НС се разпуска месец преди изборите, а държавното управление, с лимитирани компетенции, реализира административните действия, свързани с изборите ”.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР